logga Köket

Hej och välkommen till köket.
Jag som jobbar här heter Carina, älskar morötter och har en person som hjälper mig.

Det här tycker vi är viktigt på vår förskola
  • att använda ekologiska råvaror
  • att laga maten till största delen från grunden.
  • att presentera varierade grönsaker
  • att ge barnen matglädje
  • att minska intaget av socker
Varför den målsättningen
  • Bra för miljön.
  • Inga onödiga tillsatser.
  • Högre kvalitet.
  • Smakintensivare
  • Ge barnen en bra grund för god hälsa.
Våra stora mathögtider är:
  • påsklunch
  • midsommarlunch
  • skördefest
  • jullunch
Året har också återkommande aktiviteter:
  • Under våren sätter barnen potatis och sår frön.
  • ...
  • Detta kalasar vi sedan på under vår skördefest.
  • Till jul har vi julstationer där vi tillverkar eget smör och julgodis.
Vi källsorterar och komposterar.

Vi är KRAV-certifierade sedan 1998.


Vad är KRAV

kravlogga
Klicka på Kravloggan om Du vill veta mera
KRAV bildades 1985.

Syftet var och är att skapa en trovärdig märkning för ekologiska livsmedel och att förenkla för konsumenten att göra en miljöinsats genom sina dagliga inköp.


Matsedel

  • Måndagar - Vegetarisk rätt
  • Tisdagar - Kötträtt
  • Onsdagar - Fiskrätt
  • Torsdagar - Soppa
  • Fredagar - Köttfärsrätt
Smaklig måltid!


Senast uppdaterad: